Oldalak

2012. február 10., péntek

Torchwood

A Torchwood az angol Doctor Who (Ki vagy, Doki?) kultikus sci-fi sorozat spin-offja, vagyis mellékága. Az anyasorozatban megismert és halhatatlanná tett Jack Harkness kapitány (korábban időügynök) egy olyan csapatot vezet, amelynek feladata, hogy megvédje a Földet az idegenek fenyegetésétől, hogy hasznosítsa technológiájukat, és hogy olyan bűnügyeket oldjon meg, amelyek földönkívüli tevékenységhez köthetők. A történet nagyrészt Walesben játszódik, a sztori szerint van egy Cardffion áthúzódó tér-idő repedés, amely sok kellemetlenséget tud okozni.

A brit kultikus figura, a Doktor – aki egy kék rendőrségi telefonfülke segítségével térben és időben is tud utazni – egy napon skót földre téved. 1879-et írunk, Viktória királynő éppen látogatást tesz egy Torchwood House nevű kastélyban, ahol különös események történnek: a Doktornak egy vérfarkasra hajazó földönkívülitől kell megvédenie az uralkodót.

Viktória királynő sértetlenül megússza a kalandot, amiért egyrészt hálás a Doktornak, másrészt viszont rémült is, hiszen olyan dolgok történtek körülötte, amelyeket nem ért. Ennek a kettősségnek lesz az az eredménye, hogy először kitünteti, később viszont száműzi Nagy-Britanniából az időutazót. A már említett kastély nevét felhasználva megalapítja továbbá a Torchwood intézetet azzal a céllal, hogy az „kutasson és harcoljon a Britanniát fenyegető, minden képzeletet felülmúló veszélyek ellen, és hogy figyelje a Doktor visszatértét”.

Az írás a NOL-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése