Oldalak

2012. február 11., szombat

Megmarad a Helikon jelenlegi profilja

Megtartja a Libri Kiadó az év elején érdekeltségébe került Helikon jelenlegi profilját, tavasszal pedig új gyerekkönyvkiadót is indít Kolibri néven - mondta Halmos Ádám, a Libri Kiadó igazgatója, aki a Helikon vezetését is átvette.

Felidézte, hogy a Libri részesedést vásárolt a Helikon Kiadóban, de a cég egy része a korábbi tulajdonosoké maradt. "A változás leglényegesebb eleme, hogy összevonjuk azokat a tevékenységeket, amelyek nem kiadóspecifikusak, így a kereskedelmet, a pénzügyet, a logisztikát, a marketingtevékenységet" - magyarázta Halmos Ádám, hozzátéve, hogy nemsokára a Helikon átköltözik a Libri Kiadó Nyugati téri irodáiba.
   
Az igazgató kiemelte: megtartják a Helikon önálló szakmai irányítását, a feladatra Péczely Dórát, a Líra-csoporthoz tartozó Magvető Kiadó nemrég leköszönt főszerkesztőjét kérték fel. "A feladata az lesz, hogy újra arcot adjon a kiadónak, hogy továbbvigye azt az értékrendet, amit az olvasók megszokhattak" - mutatott rá Halmos Ádám. Mint hangsúlyozta, nem terveznek profilváltást, a konzervatív értékek mentén fejlesztik a céget, valamint továbbra is a szépirodalom, a társadalomtudományok, a politikatudomány lesz a meghatározó a kiadványok tematikájában.

A teljes hír az Olvasóblogon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése