Oldalak

2012. február 20., hétfő

A legszebb dolog

Rémi Bezançon
Rémi Bezançon, francia rendező nevével a hazai közönség 2010 tavaszán találkozhatott először, előző filmje, a Hátralévő életed első napja (2008) ugyanis elsöprő sikert aratott a Titanic Filmfesztiválon. Legújabb filmje A legszebb dolog egy olyan őszinte, tabuk nélküli, mégis messzemenőkig bájos alkotás, melyben minden néző rálelhet saját maga tanulságára.

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először a fiú munkahelyén, egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken, megfékezhetetlen szerelmük pedig összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét. A legszebb dolgot egy pár életében.

A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel, míg Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét.

Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: gyereknevelés közben vajon lehet-e ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot? Vajon várják-e még barátaik a fiatalt párt a péntek esti buliban? Lehet-e még álmokat kergetni úgy, hogy közben a gyermeket kell nevelni? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?

A filmet március 8-ától vetítik a hazai mozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése