Oldalak

2012. január 23., hétfő

Gantner Ádám új regényen dolgozik

Gantner Ádám a negyedik könyvében, A Sikszében az internetes társkereséstől való ön- és közveszélyes függőségétől megszabadulni indul Izraelbe. A Szentföldön azonban nyugalom helyett élete legnagyobb kísértése várja egy ellenállhatatlanul szép dél-afrikai zsidó lány személyében, megtetézve egy szintén elragadó, ám keresztyén és bizony alkalmanként antiszemita elveket valló felvidéki magyar hölgy iránti vonzalomban. Közben bepillantást nyerhetünk a külföldi önkéntesek és a kibucnyikok mindennapjaiba, kötelező konyhai munkáktól egészen egy felejthetetlen maszadai kirándulásig.

Hősünk gyötrő dilemmája, és valós identitáskeresése végigkíséri útját Kibuc Baramtól, beköszönve Jeruzsálembe, megpihenve Tel-Avivba, majd kíváncsiságtól és szerelemtől vezérelve Palesztinába veszi az irányt, miközben olyan kérdéseket vet fel, mint az igazi identitás és hovatartozás, a holokauszttal terhelt, vegyes családi múlt feldolgozása, a hazai, antiszemitizmus, illetve a pesti zsidóság „megértése”, feldolgozása és azokkal való együttélése.

A merész, sokakat érintő és érdeklő problémákat lefegyverző őszinteséggel tárgyaló fordulatos regény – más-más okokból – egyformán fontos mondanivalót tartogat zsidóknak, nem zsidóknak, és fél zsidóknak egyaránt.

A regény várhatóan idén ősszel jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése