Oldalak

2012. január 22., vasárnap

Akik mindenbe belelátják a grépfrútot

Általában egy új élettel kezdődik. Egy költözéssel, egy lakásfelújítással. Azzal, hogy elfogy a pénz, a régi, ütött-kopott bútoraink viszont ránk maradnak.

A gyakorlat azt mutatja, hogy ilyen helyzetekben kreatívvá válik az is, akinek korábban semmi köze nem volt a lakberendezéshez, az enteriőrdizájnhoz. Aztán amit alkotott, közzé is teszi. Blogot indít.

Vannak sikeres honlapok, amelyek bemutatják a belsőépítészek és a térrendezők legextrémebb álmait. S vannak bloggerek, akik megmutatják, hogy ezt ők hogyan is valósítják meg. A talán legismertebb hazai blogger a témában Szentgyörgyi Kata. A korábbi élsportoló, az ötezer méteres síkfutás ötszörös korosztályos Európa-bajnoka jelenleg a Kicsi Ház dekor-design blog szerzője. Az enteriőrdizájn akkor kezdte foglalkoztatni, amikor tavaly májusban egy „lerobbant” kertes házba költözött. Csekély pénzzel vágott bele a felújításba, és nem igazán talált inspiráló világhálós naplót. Ezért maga kezdte el lejegyezni ötleteit, azok kivitelezését. Így született meg a Kicsi Ház blog.

Mivel határozott elképzelései voltak a lakberendezésről, rájött arra, maga is meg tudja teremteni azt a színvonalat és egyediséget, amit a legtöbben csak úgy gondolnak megvalósítani, hogy bevásárolnak a mostanság divatos áruházakban. Ennek szellemében a gyerekszobát már saját kezűleg csinálta, a végeredmény láttán pedig a legtöbben a fejükhöz kaptak: a bútorok ugyanis minden második magyar háztartásban megtalálhatóak, csak keveseknek jut eszébe csinosítani, átalakítani azokat.

További részletek ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése